Saznajte kako pripremiti kožu za proljeće

Saznajte kako pripremiti kožu za proljeće

Pripremite vašu kožu za nježno buđenje iz zimske pospanosti, kako bi umorna koža što opuštenije doživjela promjenu godišnjih doba i imala prekrasan sjaj. 

Piling kože lica i tijela 

Tokom zime na koži se skupljaju mrtve ćelije koje je potrebno odstraniti s kože uz pomoć pilinga. Redovita eksfolijacija (piling) u rutini njege ključna je za uklanjanje mrtvih ćelija i održavanje vašeg tena čistim. 

Piling koze
Piling koze

Naša preporuka Tara gel piling za lice i Himalayan piling za tijelo. 

Tara gel piling je piling na bazi gela koji je izuzetno nježan i odlična opcija za piling lica. Nježan gel piling možete koristiti dva do tri puta sedmično, kako biste uklonili odumrle ćelije i pripremili kožu za dalju rutinu njege. 

Tara gel piling
Tara gel piling

Himalayan piling za tijelo sadrži mikrozrnca prirodne himalajske soli koja služi za blagu eksfolijaciju površinskog sloja kože. Zahvaljujući sadržaju shea i cacao buttera i 6 biljnih ulja, piling će vašu kožu ostaviti svilenkastom i glatkom, čistom i svježom. 

Himalayan piling
Himalayan piling

Uklanjanje mrtvih ćelija pomaže vam da dobijete svježu, proljetnu kožu.

Hidratacija 

Uz temeljit piling, tajni recept za njegu kože u proljeće je zaista jednostavan. Koristite proizvode sa hijaluronskom kiselinom i redovno boravite na svježem vazduhu, što u konačnici stvara najbolje uslove da ten u toploj sezoni bude zdrav i blistavo lijep. 

Proizvodi koji sadrže hijaluronsku kiselinu će pomoći da se dubinski hidrira svaki sloj vaše kože kako bi se koži vratio sjaj, a istovremeno će izgledati svježe i zategnuto.  

Lagane hidratantne kreme iz Veles kolekcije se brzo upijaju i sadrže sastojke koji zaglađuju kožu, te će vašoj koži pružiti proljetni sjaj.  

Antioksidansi u njezi kože 

Antioksidansi štite ćelije od oksidacijskog djelovanja slobodnih radikala koji narušavaju zdravlje i ubrzavaju starenje.  

Nažalost, oštećenje ćelija uzrokovano slobodnim radikalima dovodi do upale koja ometa redovno planirane sisteme samopopravke kože. Posljedica su ubrzano starenje kože, izražene bore, suha i lomljiva kosa, umor i bezvoljnost, a nažalost i brojne bolesti. 

Pitate se koje antioksidanse koristiti u njezi kože? Ovdje moramo istaknuti niacinamid i vitamin E koje će vaša koža obožavati. 

Niacinamid, također poznat kao vitamin B3, je snažan antioksidans koji poboljšava teksturu i tonus kože. Smanjuje fine linije, bore i hiperpigmentaciju i pokazuje protuupalna svojstva. Zahvaljujući svojoj sposobnosti da smiruje upalu, niacinamid također može smiriti izbijanje akni, poboljšati funkciju barijere kože i pomoći u borbi protiv crvenila. Upravo zato je dio formulacije u Prirodnoj kremi za masnu do mješovitu kožu, kao i u Tara serumu

Prirodna krema za masnu do mješovitu kožu
Prirodna krema za masnu do mješovitu kožu
Tara serum za lice
Tara serum za lice

Često se koristi za liječenje kožnih oboljenja kao što su rozacea i akne i nije poznato da uzrokuje bilo kakve neželjene reakcije, što ga čini idealnim za osjetljivi tip kože 

Vitamin E je važan antioksidans neophodan za pravilnu funkciju mnogih organa u tijelu, uključujući kožu. Široko je poznat po svojoj sposobnosti da ubrzava proces zarastanja kože. Nije ni čudo što se vitamin E nalazi u gotovo svakoj Veles formulaciji. Vitamin E također pomaže u stabilizaciji drugih antioksidansa i poboljšanju njihove djelotvornosti.  

Vrijeme je da dobijete svoju zdravu blistavu kožu!

Zaštitita od sunca 

Često se zaboravlja da su nježne zrake proljetnog sunca prilično intenzivne. Važan korak u vašoj proljetnoj rutini njege kože trebao bi biti nanošenje kreme za sunčanje svaki dan, čak i ako ne planirate provoditi mnogo vremena na suncu.  

 

Ultraljubičaste (UV) zrake prisutne su tokom cijele godine i mogu oštetiti vašu kožu čak i u oblačnim danima. Stoga je izuzetno važno da vašu kožu uvijek štitite kremom za sunčanje. 

X
Add to cart