3 prirodna sastojka za savršenu njegu ruku

3 prirodna sastojka za savršenu njegu ruku

U svakodnevnoj žurbi, ruke su nam često izložene različitim štetnim utjecajima, od agresivnih deterdženata do suhog zraka. Kao rezultat, koža naših ruku može postati suha, ispucala i bez sjaja. Srećom, priroda nam nudi rješenje u obliku tri izvanredna prirodna sastojka koji će pretvoriti rutinsku njegu ruku u pravu wellness ceremoniju. U ovom blog postu istražujemo ove čarobne sastojke i kako ih iskoristiti za postizanje savršene njege ruku koja će vas oduševiti svojom mekoćom i vitalnošću.

Kreme za ruke razvijene su za posebne potrebe kože ruku i sadrže odgovarajuće sastojke za optimalnu njegu ruku. U nastavku vam donosimo 3 najpopularnija sastojka za njegu kože ruku.  

1. Pantenol  

Aktivni sastojak koji se generacijama koristi za zacjeljivanje površinskih rana i iritacija. Pantenol ima mnoštvo prednosti, ali njegova najistaknutija je uloga koju ima u hidratantnim kremama. Kada pantenol dospije u kožu, pretvara se u vitamin B5, koji je poznat po svojim hidratantnim svojstvima. 

Kao humektans, pantenol povlači vlagu iz dubljih slojeva kože tako da ona izgleda čvršće i zategnutije. Djeluje i kao emolijens, što znači da omekšava i umiruje kožu 

Zbog svojih hidratantnih i umirujućih svojstava, može pružiti umirujuću njegu za suha područja kože na rukama.   

2. Vitamin E 

Jedan od najomiljenijih sastojaka, vitamin E je zlatni standard za njegu kože. Hidratantna svojstva vitamina E mogu poboljšati zdravlje noktiju sprječavanjem pucanja zanoktica i suhe kože oko noktiju. Budući da vlaži kožu, sprječava isušivanje i ublažava simptome kao što je svrbež uzrokovan suhom kožom. 

Vitamin E je snažan antioksidans koji može biti efikasan u smanjenju oštećenja kože od UV zračenja. Također, vitamin E djeluje protuupalno. 

Odličan sastojak za osobe sa osjetljivom kožom, jer također pomaže u zaštiti vanjskog sloja kože od iritacije. 

3. Ulje jojobe 

Ulje jojobe je po hemijskom sastavu vosak i slično je sastavu ljudskog sebuma. Dobiva se iz sjemenki istoimene biljke koja je karakteristična za područje Sjeverne Amerike i Meksika. Indijci su među prvima otkrili pozitivna svojstva ulja jojobe i zato ga vjekovima koriste kao sredstvo za čišćenje i hidrataciju kože. 

Ima izrazito emolijentna svojstva, što znači da omogućava vrhunsku hidrataciju i zadržavanje vlage kada se nanese na kožu. Sadržaj masnih kiselina u ulju je također odgovoran za njegova hidratantna svojstva, što ga čini idelanim za tretman suhe i grube kože ruku. 

Ulje jojobe ima snažna antioksidativna svojstva i stoga djeluje kao odlično rješenje protiv starenja ruku, jer štiti kožu od oksidativnog oštećenja neutralizacijom slobodnih radikala. 

Veles - Krema za ruke i nokte..
Veles – Krema za ruke i nokte

Imajući na umu da su prirodni sastojci temelj Veles kozmetike podrazumijeva se da je ulje jojobe sastavni dio Veles Kreme za ruke i nokte. Jedinstvena formula sa sinergijskim djelovanjem ulja makdamije, pantenola i vitamina E za intenzivnu hidrataciju koja traje cijeli dan. Lagani citrusni miris bergamota je također lako zavoljeti. 

X
Add to cart